4 причини да плануваме морската си почивка през септември

Има една хубава българска песен, в която се пее, че лятото си отива и идва есента, а с това и хубавите летни емоции. Съвсем не смятаме да твърдим, че песента не е приятна или в нея се пее нещо невярно. По-скоро сме тук, за да ви вдъхнем оптимизъм и да ви докажем, че с настъпването на есента и по-конкретно на месец септември, изобщо не е задължително да се сбогуваме с някои конкретни страхотни неща, свързани с лятото. Ето за пример да вземем почивката на море. Истината е, че морската ваканция през септември, всъщност, може да бъде повече от идеална. А за целта дори сме ви приготвили четири основателни причини да плануваме почивката си на море през месец септември тази година:

1. По-спокойна обстановка
Пиковият сезон по морето у нас е в периода между края на месец юли и средата на август. Под пиков сезон можем да разбираме огромен прилив на чужденци – включително и на такива, които са дошли на така наречения алкохолен туризъм. Не всеки обаче предпочита този тип ваканция. Това превръща пиковия сезон в тотален ад за хората, имащи нужда от релакс и отмора. За да си ги набавят, за тях горещо препоръчваме ваканция именно през месец септември. Между другото, почивката с деца тогава също е далеч по-приемлива.

2. По-евтини оферти
Същият този пиков сезон, за който говорихме, се слави и със силно завишени цени за настаняване, изхранване и дори за ползване на атракционите по морето. Ако искате изгодна почивка, но без да се лишавате от всички необходими и не до там необходими, но все пак приятни екстри и луксове, изборът да почивате през месец септември на Черно море, е идеален. Още сега можете да видите различните хотели и техните ценови оферти за този период и ще се уверите колко по-евтино ще ви излезе да организирате ваканцията си през есента.

3. Времето в много случаи е по-приятно
Не говорим само за опита да избягате от горещините, които и на морето напоследък са доста силно осезаеми. Говорим и за това, че през август има доста дъждовни дни, вълнения на морето и дори мъртви течения. Всичко това може за секунда да преобърне с надолу главата плановете ви за перфектната семейна или романтична почивка на морето у нас. Времето по морето през месец септември е идеално както за плуване, така и за разходки сред местните забележителности, а дори и за плажуване по цял ден, без да се съобразявате с факта, че през даден период от деня климатът буквално е непоносим и не е за хора.

4. По-лесно е да си вземем отпуска
Много работодатели буквално стоят между чука и наковалнята, когато дойде време за определяне на летните отпуски. Категорично, всеки иска да отиде на море през месец август, поради което и някои не остават доволни, а производството или изобщо работният процес са поставени в риск. Ако вие изберете месец септември ще влезнете буквално в помощ на фирмата и ще избегнете сериозни конфликти с колеги.
Абонирайте се за нашият бюлетин: