​6 основателни причини да почивате в Дюни това лято

Ако все още се чудите и маете на кой курорт да почивате тази година и сте взели категеричното решение да бъде тук, на родното Черноморие, имаме предложение за вас, на което трудно може да се устои. Предлагаме ви да се отдадете на заслужена и пълноценна почивка в уникалния комплекс Дюни. А защо не е нужно вече да се питате? Защото сме ви подготвили точно шест основателни причини да почивате именно в Дюни това лято. Ето ги и тях…

1. Лесна за откриване локация
За разлика от много местности и курорти у нас, Дюни е разположен на място, до което се стига лесно – и с личен  автомобил, а и с публичен транспорт (най-вече директни автобуси или маршрутки, които могат да се хванат от Бургас). По-конкретно, Дюни се намира в близост до Созопол, на 7 километра от старата му част и на общо 40 км в посока юг от прекрасния Бургас.

2. Дюни съчетава в себе си всички удобства на един затворен комплекс
В цялост, Дюни разполага с няколко хотела и комплекси, като всички те са части от един общ затворен комплекс. Както знаете, основните предимства да се почива на подобно място е по-лесния достъп до всички съоръжения и екстри, спокойствие и тишина в часовете, когато обикновено туристите предпочитат да почиват и достатъчно много забавления и то накуп!

3. Който и морски хотел от Дюни да изберете, винаги ще е сте на първа линия
Самата локация на създадения в края на миналия век черноморски курорт Дюни е такава, че нейните комплекси и хотели са на метри от плажа. Лесният достъп до вълните и горещия пясък не само ви спестява време, но и много нерви и усилия, ако сте с малки деца и обикновено, носите багаж като за два дена при всяко ходене до плажа. В допълнение, от прозореца или терасата на всички хотели почти винаги ще се разкрива уникална гледка към морето.

4. Разнообразие от първокласни хотели
Не просто че всички хотели тук са на изключително високо ниво, ами са и с минимум по 4 звезди според официалната категоризация. Нещо повече – местата за настаняване в Дюни почти винаги имат организирана all inclusive програма – предимство, което доста се харесва на много от нашенците. А освен това, съвсем наскоро, целият курорт бе реновиран и вече ни радва с непретенциозна и приятна обстановка, съчетаваща в себе си прелестния чар на Средиземноморието с типичната за страната ни родна харизма.

5. Огромен брой от активности, с които да се забавлявате
Макар и малък като площ, Дюни е курорт с много възможности за наистина уникална почивка. Златистият му плаж и чистия бряг осигуряват идеалния релакс, а ако искате активна почивка можете да се гмуркате, да пробвате спортове като стрелба с лък, тенис на маса, боча, дартс, водна гимнастика, водни ски, водна топка, банан, стречинг, тайбо и други, а също така и да купонясвате цяла нощ в местните барове.

6. В близост до Дюни можете да намерите страхотни местенца за посещения
Като започнем със Стария Созопол, река Ропотамо, плаж Силистар и преминем към Змийския остров и блатото Аркутино, става ясно, че Дюни е разположен в богат на атракции район, където просто няма как да скучаем.
И последно, но не по важност, Дюни е международен носител на наградата Син флаг, което означава, че местната му природа и страхотния плаж са на изключително високо ниво, все още непокътнато от прекомерната строителна дейност, характерна за родното Черноморие.

Искрено се надяваме това да остане една от основните екстри на курорта и за в бъдеще!
Абонирайте се за нашият бюлетин: