Как да спестим пари по време на лятната си морска почивка?

Ако по някаква причина спестяването на пари за лятна почивка не ви се е отдало през останалото време от годината, не се притеснявайте. И най-вече – не се колебайте, отивайте си на море, защото, всъщност, има начини да спестите пари и по време на лятната си морска почивка. Въпрос на практичен избор на хотел е, както и на прилежно плануване на всяко занимание и забавление навън. Можете да си прекарате страхотно и с по-малък бюджет на морето, а даже и да се приберете с пари у дома, ако спазвате следните ни съвети:

1. Ранно записване или last minute оферта
Всичко това ще намали средствата за настаняване до два пъти. Освен това, уместно е да търсите оферти с цялостно или полуизхранване, защото навън по кръчмите и ресторантите из курорта вечерите и обедите са скъпи удоволствия. Ако ядете в хотела, без дори да сте си платили за изхранване, пак има възможност като негови клиенти, да получите отстъпка, която варира от 10 до 30%.

2. Повече плаж, повече слънце и къпане в морето – те са безплатни
На плажа не се харчат много пари, ако плажувате разумно, защото в крайна сметка алкохолът и тежката храна дори не са препоръчителни за големите жеги край морския бряг. Не е нужно даже да скучаете на плажа и да се стискате за пари. Поиграйте с децата край морето, включете се в компанията на играещите до вас плажен волейбол – всички тези емоции са напълно безплатни.

3. Ползвайте на макс услугите на хотела
Повечето от тях дори влизат в цената, която вече сте заплатили – малко фитнес не е излишен дори през лятната морска ваканция, а спа центърът може да е идеалното място за бързо бягство от курортната суматоха. Насладете се на приятна книга, взета у дома в градината на затворения комплекс, в който сте отседнали, или просто позяпайте през терасата с питие в ръка по залез слънце.

4. Планувайте една, но мощна и уникална вечер навън
Можете да закупите билет за музикално събитие или просто да обиколите два-три бара. На следващия ден най-вероятно ще ви е изморено и тежко и цял ден ще спестявате и пари, и сили на плажа, тоест няма да изхарчите почти нищо. Едната, но наистина шумна и забавна вечер ще ви зареди достатъчно и ще ви напълни душите, ако си я изкарате наистина на макс.

5. Бъдете социални
Колкото повече хора сте, толкова по-малко пари ще изхарчите и за настаняване, и за храна и за спортни морски съоръжения. Но дори да нямате голяма компания със себе си, винаги можете да завържете нови приятелства на плажа – те също са безплатни, но пък толкова ценни и приятни, нали?
Абонирайте се за нашият бюлетин: