Какво оскъпява цената на един стандартен хотел на морето

Като всяка друга услуга, и туристическата си има своите основни положения, когато става въпрос за стандартно ценообразуване. Разбира се, индивидуалният подход на мениджърите и собствениците на хотелите по морето не трябва никога да се подценява. Все пак, съществуват така наречените категории екстри и луксове, за които обикновено, потребителите са готови да платят повече, респективно, хотелиерските управители и ръководители смело ползват, за да увеличат крайната цена на база нощувка в стая, съответно в апартамент.

Какво оскъпява цената на един стандартен хотел на морето е въпрос, който безспорно Ви интересува, особено сега, в разгара на сезона за ранно записване на море. Ето защо, ние решихме да Ви изброим именно тези категории луксозни услуги и допълнителни екстри, които биха увеличили цената на морския хотел.

1. Локация
Хотелите на първа линия са по презумпция по-скъпи от тези с по-отдалечено разположение от плажа. Тук е важно да отбележим, че ако искате един компромисен вариант, бихте могли да се спрете на малко по-евтин хотел, но със собствен частен плаж, който макар и понякога девствен и неохраняем, се превръща в идеален вариант за хора, търсещи уединение и спокойствие, най-вече ако са с малки деца.

2. Гурме ресторанти или скъп готвач
Ако си мислите, че all inclusive хотелите са скъпи, трябва да знаете, че има и по-скъпи опции за настаняване на морето от гледна точка на изхранване. Истината е, че хотелите с програма за пълно изхранване, особено ако е в стил all inclusive идват така да се каже по-евтино на хотелиера. От друга страна, наличието на специализирани ресторанти, а не само основен – средиземноморски, гурме, с готвач от висока класа и така нататък, значително оскъпява цената на хотела. И да, цената е висока, дори ако не смятате да се храните в същия хотел и ползвате услугите на близкото бистро, например.

3. Луксозни услуги
Наричаме ги луксозни, но те не винаги са чак толкова специални. Такива услуги са ползването на трансфер от летището, събуждане от рецепцията, СПА услуги, наличие на компютърна техника за индивидуално ползване във всяка стая, наличие на джакузи в стаята, рум сървиз на разположение – с луксозни напитки и храни – а също така и включена туристическа разходка или развеждане из околните забележителности, наем на коли и велосипеди, анимация и бавачки за най-малките.

4. Интериор и визия
За някои от Вас това може да не е важна характеристика в избора на хотел на морето, но е факт, че големите комплекси и малките бутикови хотели с уникален интериор и по-нестандартна визия са с по-висока цена от останалите. Готината обстановка просто няма как да не подобри качеството на Вашата почивка, така че не подценявайте тази част от списъка Ви с желания за мечтания хотел за Вашата бъдеща лятна ваканция.

А вие какво нетрадиционно сте срещали при настаняването си в малко по-скъп хотел на морето? Споделете с нас!
Абонирайте се за нашият бюлетин: