​Кои са удобствата в морските хотели търсени от чуждестранните ни туристи?

Вече говорихме на дълго и нашироко за нуждите и предпочитанията на родните туристи, когато става въпрос за почивка на родното ни Черноморие. Но някак невъзможно е да си представим българските курорти по морето без чуждестранните туристи. Не само числено, но и емблематично, те са сериозна част от тълпата туристи по родното Черноморие.
Отчитайки този факт, на нас лично (а може би, вече и на вас) ни стана интересно какво искат те. Или казано по-ясно – кои са удобствата в морския хотел, търсени от чуждестранните туристи. Ето до какви изводи стигнахме…

1. Чуждестранният турист продължава да се интересува от българските all inclusive програми по морето
Когато закупят подобна услуга, за разлика от нас, българите, чуждестранните туристи не се ограничават да седят само в комплекса си, тоест само да консумират от предвиденото в all inclusive програмата. Като чуждестранни обаче, тези туристи предпочитат повечето условия от почивката им да са предварително уредени, едва ли не за тяхно спокойствие. Друг е въпросът, че в 50% от случаите, туристите от чужбина не остават доволни от родното all inclusive изхранване по морето. Това обаче съвсем не означава, че някои от хотелите с такъв тип услуга буквално ги зашеметяват и изненадват приятно. Последните обаче са сравнително скъпи хотели, но пък чуждестранните туристи могат да си ги позволят.

2. И все пак…чуждестранните туристи държат на ниска и конкурентна цена за настаняване и изхранване
В тази точка от материала ни правим уточнението, че за чуждестранния турист представата за евтино надхвърля нашата. Ето защо чуждестранните туристи са по-скоро склонни да платят за хотел на над средната цена от предлаганите. Най-скъпото и лъскаво настаняване за тях обаче не е опция. Обикновено, чуждестранните туристи държат да разглеждат нашите забележителности, респективно да прекарват повече време навън – на плажа, най-вече – поради което не държат на чак толкова изтънчена обстановка в хотела или свърхлуксозни услуги.

3. Допълнителни екстри, важни за настаняването на чуждестранния турист
Пристигайки в нова държава и желаейки да инвестират времето си не в пътуване, а в почивка и приятни емоции, туристите у нас задължително търсят хотел, който предлага летищни трансфери. От друга страна, за да не се ограничават от пътно-транспортни условия и лимити, те ще предпочетат места за настаняване, в които се предлага ако не автомобили, то поне колелета под наем. Друго важно условие за настаняването на чуждестранния турист у нас е в хотела да има постоянно работеща рецепция и най-вече със служители, които да говорят техния език (а той не винаги е английският, между другото), за да могат по всяко време да се консултират и разпитват за най-автентичните забележителности и най-горещите партита по морето.

4. Локация и храна – важни, но не задължителни условия за настаняването на чуждестранния турист
Хубаво би било хотелът да е разположен на първа линия, но това съвсем не е задължително условие за един чуждестранен турист, дошъл да почива на родното Черноморие. Все пак, този турист държи плажът да е сравнително близо, а и наоколо да има дискотеки и барове, където приятно да си изкара вечерта (голям процент от чуждестранните туристи у нас все пак са на възраст под 30 години). Що се касае до яденето, чуждестранният турист често е доволен и само на включена закуска, просто защото повечето хотели навън предлагат такъв тип изхранване.
Абонирайте се за нашият бюлетин: