​Най-неприятните неща от родното Черноморие, въпреки които отново плажуваме на родна земя

Въпреки че обожаваме родното Черноморие, по него има едни такива неща, които силно ни дразнят вече години наред и пред които не можем да си затворим очите. Тази статия съвсем не е опит да ви откажем да продължавате да почивате през лятото на родна земя. По-скоро, тя съдържа малко хумор, по нашенски. И дори при наличието на тези неприятни фактори, няма спор, че българинът ще продължава да си предпочита родното Черноморие, защото си е такъв – „нашето си е наше и по-хубаво няма!“. Сигурни сме, че и вие сте съгласни с това, както сме и сигурни, че ще приемете с усмивка списъка ни с най-дразнещите и неприятни неща от българското Черноморие:

1. Хотелите в стил мутренски Барок
Ако трябва да го кажем със съвременния език на социалните мрежи, ще речем така „Събрал някой лев от мутренски далавери, построил си хотел на Слънчев бряг и сложил мраморни колони да скрие селянията си“. Факт е, че има такива хотелски комплекси, но хубавото е, че в тях сякаш си ходят само хората от контингента на собствениците им, тоест нормалният турист може и да избегне тази неприятна част от почивката си.

2. Мръсотията рано сутрин
Не можем да подминем купищата смет след поредната пиянска вечер на морето, която заварваме като гледка в редица родни морски курорти. Обаче тук трябва да имаме едно на ум – обикновено, поне 80% от мръсотията и бардака са причинени не от кого да е, а от чуждестранните туристи. Е, за съжаление, няма как да ги изгоним, те ни носят същите тези 80% от приходите в туризма, за да съществуват хотелите и местата, на които ние самите обичаме да почиваме.

3. Чести случаи на арогантно и лошо обслужване
Няма спор, че в някои места можете да срещнете доста заядливи и дори злобни служители и персонал. Само че ние бихме ви помолили да разберете тези хора и с усмивка да им простите. Обикновено, става въпрос за сезонни работници на възраст до 25 години и обикновено, тези хора не почиват и един ден през целия сезон, за да работят за вас…

4. Така наречените викачи и човекът, продаващ царевица
Как да обясниш на 5-годишния си син защо чичкото с царевица сравнява вкусния кочан с инструмента на Роналдо или друга нашумяла звезда? Как да се скриеш от досадния викач на централния бар, като вече седма поред вечер му обясняваш, че нито искаш 2 коктейла за цената на 1, нито ядеш морски дарове? Това са все задачи с повишена трудност, но хайде да си го признаем – и викачите, и продавачите на царевица понякога са толкова забавни и смешни, че могат да ви оправят скапаното от лошото време настроение!
Абонирайте се за нашият бюлетин: