Нещата, с които родните хотелиери върнаха нашите туристи на българското Черноморие

Факт е, че родното Черноморие е сред най-любимите места за лятна почивка на чуждестранни туристи от цял свят, най-вече от Европа и предимно от Русия. Неоспорим факт обаче е и, че съществува един период, през който родните туристи сякаш обърнаха курса и изоставиха родния бряг. В този материал няма да разглеждаме причините за това, а напротив – ще проследим факторите за появата на една нова тенденция, а именно завръщането на българските летовници именно на родното Черно море. Основно, „виновниците“ така да се каже за тази тенденция са българските инвеститори и най-вече собствениците и управителите на нашите морски хотели.

В тази връзка…Вижте повече за нещата, с които родните хотелиери върнаха нашите туристи на българското Черноморие:

1. Наличие на множество хотели и комплекси с all inclusive програми
Нашенецът обича да си похапва и пийва така да се каже на корем и подобни програми са повече от идеални за него. Но не само това е причина те да се спират на all inclusive оферти за лятна почивка. Според статистиката около 75% от родните туристи предпочитат спокойна почивка и отмора, благодарение на които да си отдъхнат от забързаното ежедневие и предложението да си стоят в комплекса, без да е нужно да обикалят целия курорт в търсене на места за изхранване и забавление, им звучи повече от приятна.

2. Много на брой хотели на първа линия
Българите обичат удобните локации най-вече поради простата причина, че в града те са достатъчно изнервени от лошите пътища и все по-засилващия се трафик. Когато избират хотел на морето те търсят първа линия защото се чувстват по-комфортно, като знаят, че с излизането от апартамента или стаята им могат директно да се озоват на златистия плаж.

3. Засилване качеството на предлаганата храна
Ресторантите и местата за изхранване от всякакъв тип, определено, повишиха качеството си. Нещо повече – много популярни и видни готвачи и инвеститори в областта се наредиха на опашката за местенце на морето, където да предлагат своите виждания не само за традиционна, но и за по-изискана и нетрадиционна кухня. С две думи, на българина, определено, му се харесва идеята да хапне миди по оригинална френска рецепта и да закуси с американски палачинки за разнообразие вместо да се задоволи с традиционните за толкова години назад баничка и бира с цаца и пържени картофки.

4. Повече опции за семейна почивка
Семействата с деца са облагодетелствани от гледна точка на възможностите, които им предлага родното Черноморие. То е не само по-близо като дестинация, но вече и напълно адекватно като база и опции за развлечение, за спокойствие и дори за безопасна ваканция. Всичко това дава на родните „мама и татко“ да преосмислят идеята си, че Гърция или Турция са по-добрите избори за лятото, а с това и да се завърнат и то с децата си на българския морски бряг.
Абонирайте се за нашият бюлетин: