Почивка на море

 

Почивка на море – здравословни ползи и преимущества

Почивка на море 1 едно невероятно изживяванеОсвен релакс и приятно прекарване на времето с близки и приятели, почивката на море носи на човека и редица здравословни ползи и преимущества. Въпросните ползи и преимущества са свързани както с влиянието на слънчевата светлина върху организма, така и с благоприятните свойства на пясъка, водата и други фактори на морския бряг. Вижте малко повече информация в тази посока:
1. Почивка на море: слънчевата светлина е източник на витамин D – витамин D е от съществено значение за здравината на костите и кожата, както и за чисто психологическото състояние на човека. Поради тази причина трябва той да бъде набавян в организма ви в точно необходимите количества. Да, млякото е източник на витамин D, но определено 1 или 2 чаши няма да са ви достатъчни. Истината е, че хората получават приблизително 80-90 % от нужните им дози витамин D именно благодарение на слънчевата светлина. А какъв по-подходящ начин да си гарантирате полезното вещество от една хубава и приятна почивка на море, свързана с релакс и излежаване на плажа?
2. Почивка на море: пясъкът е истински ексфолиант – чудите се защо се чувствате толкова добре, докато ходите по плажа по време на своята почивка на море? Причината за подобни приятни усещания е именно пясъкът. Той действа като истински ексфолиант, спомагайки за премахването на мъртвите клетки и обновяването на кожата на краката ви. Ако заложите на редовни разходки по плажа, ще си гарантирате по-чиста, здрава и подмладена кожа като резултат от вашата почивка на море.
3. Почивка на море: морската вода подобрява еластичността на кожата – и още едно преимущество за вашата кожа, което ще получите по време на почивката си на море. По принцип с напредването на възрастта, кожата губи гъвкавостта и еластичността си, и по нея се появяват различни несъвършенства (бръчки, отпуснатост и т.н.). Много хора са готови да платят значителни суми пари за сложни козметични процедури, които да заличат подобни несъвършенства. Вие обаче можете да използвате своята почивка на море, за да си помогнете за тази цел. Разбира се, редовното потапяне в солената морска вода няма как да ви донесе същия ефект като една козметична интервенция, но със сигурност ще бъде от полза за поддръжката на кожата ви.Почивка на море 2 едно невероятно изживяване
4. Почивка на море: редуциране на стреса – натрупаните през работното ежедневие стрес и напрежение е възможно да окажат доста негативен ефект върху вашето здравословно състояние в дългосрочен план. Затова е необходимо всяка година да правите поне по една или две релаксиращи почивки на морето. Въпросните почивки на морето ще ви дадат възможност да смените обстановката, да подишате от свежия морски въздух и да се насладите на неповторимата атмосфера, която е налице по крайбрежието. Благодарение на почивката на морето ефективно ще релаксирате, ще се спасите от синдрома „прегряване“ и ще възстановите напълно своите физически и психологически сили.

 

Почивка на море – предложения за курорти

По българското Черноморие има редица курорти, способни да ви предоставят подходящите условия за една незабравима почивка на море. Ето част от курортите, за които ще намерите оферти за почивки на море в нашия каталог:
Дюни – Дюни е сред най-новите и популярни курорти у нас, когато става въпрос за почивка на море. Разположен е насред прекрасна борова гора, а в архитектурата му традиционният български стил се слива със средиземноморския такъв. Селището разполага с голям и красив плаж, както и хотелски комплекси, предлагащи лукс и всякакви удобства на туристите за реализиране на тяхната мечтана почивка на море.
Слънчев бряг – курорт, който едва ли има нужда от представяне. Почивките на море тук несъмнено включват множество забавления и силни емоции. Истината е, че Слънчев бряг предлага по нещо за всеки – от барове и нощни заведения за младите до увеселителни паркове, градинки и други приятни места за семействата с малки деца.
Созопол – Созопол е идеалното място да си направите почивка на море, която комбинира излежаването на плажа и потапянето в топлите морски води с интересните разходки и културно – историческия туризъм. По време на своята почивка на море тук можете да се насладите на чистите плажове, уникалната архитектура в Стария град, както и множеството провеждащи се празненства и фестивали.
Почивка на море 3Златни пясъци – Златни пясъци е разположен в подножието на едноименния природен парк. Освен красива природа и уникална растителност, по време на почивката си на море в курорта ще имате възможност да разгледате отблизо и буквално златистите пясъци, покриващи цялата плажна ивица. В близост до Златни пясъци се намират различни архитектурни обекти и туристически маршрути, които ще направят почивката ви на море още по-невероятна и запомняща се.
Обзор – Обзор е много подходяща дестинация за вашата почивка на море, тъй като притежава най-дългата плажна ивица в България (14 км). А фактът, че е разположен и в полите на Стара планина, означава, че в него идеално се съчетават условията за почивка на море и планина. В близост до Обзор също така се намира минерален извор, който е използван за лечебни цели.
Приморско – Приморско е град, посещаван от туристи с всякакви интереси и предпочитания. От любителите на хубавите плажове и природата до запалените по българската история и култура, и обичащите да похапват вкусно в елитни ресторанти и заведения. Едно е сигурно – скуката е последното нещо, от което бихте могли да се притеснявате по време на почивката си на море тук. Други дестинации – ние от Holiday Planet предлагаме оферти за почивки на море в още редица дестинации. Сред тях са Елените, Несебър, Свети Влас, Поморие, Китен, Царево и т.н. Повече информация за почивките на море в споменатите дестинации можете да откриете в нашия каталог.

 

Почивка на море: защо да изберете услугите на Holiday Planet

1. Почивка на море: ниски цени – Holiday Planet ще ви предложи едни от най-ниските цени на пазара за почивки на море. След като ни изпратите запитване за желана дестинация или хотел, ние ще ви върнем оферта, отговаряща напълно на вашите изисквания, предпочитания и финансови възможности.
2. Почивка на море: богата информация – в сайта ни е налична изключително богата информация за всички дестинации и хотели, за които предлагаме почивки на море. В това число информация за стаите и инфраструктурата на хотела, както и за наличните в него удобства и допълнителни екстри.
3. Почивка на море: добро отношение – нещо, което със сигурност ще получите при избор на офертите за почивка на море на Holiday Planet. Не се притеснявайте да задавате въпросите си към нас по всяко време. Ние с радост ще ви помогнем винаги, когато това е по силите ни.


Почивка на море – здравословни ползи и преимущества
Почивка на море – предложения за курорти
Почивка на море: защо да изберете услугите на Holiday Planet
 • Почивка на море 1 от Holiday Planet
 • Почивка на море 2 от Holiday Planet
 • Почивка на море 3 от Holiday Planet
 • Почивка на море 4 от Holiday Planet
 • Почивка на море 5 от Holiday Planet
 • Почивка на море 6 от Holiday Planet
 • Почивка на море 7 от Holiday Planet
 • Почивка на море 8 от Holiday Planet
 • Почивка на море 9 от Holiday Planet
 • Почивка на море 10 от Holiday Planet
 • Почивка на море 11 от Holiday Planet
 • Почивка на море 12 от Holiday Planet
 • Почивка на море 13 от Holiday Planet
 • Почивка на море 14 от Holiday Planet
 • Почивка на море 15 от Holiday Planet
 • Почивка на море 16 от Holiday Planet
 • Почивка на море 17 от Holiday Planet
 • Почивка на море 18 от Holiday Planet
 • Почивка на море 19 от Holiday Planet
 • Почивка на море 20 от Holiday Planet
 • Почивка на море 21 от Holiday Planet
 • Почивка на море 22 от Holiday Planet
 • Почивка на море 23 от Holiday Planet
 • Почивка на море 24 от Holiday Planet
 • Почивка на море 25 от Holiday Planet
Абонирайте се за нашият бюлетин: