​Пренебрегвани и недооценени български черноморски курорти, които си заслужават вашето внимание

Българите сме големи щастливци да си имаме такова красиво море, толкова уникални плажове, а и сравнително ниски цени за семейна или почивка с приятели. Защо ли обаче става така, че голяма част от нашенците вече предпочитат Гърция и Турция пред нашето си Черноморие? И защо ли онези, които все пак си остават на родна почва през лятната ваканция, продължават да си ходят по вече до болка познатите и доста банални курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър…Истината е, че нашето родно Черноморие може да ви предложи много повече, а в повечето случаи – и много по-приятни и интересни предложения за една невероятна лятна ваканция.

За да ви го докажем, ще ви представим най-пренебрегваните и недооценени български черноморски курорти, които си заслужават вашето внимание на 100%:

1. Синеморец
Тихата и спокойна обстановка, наличието на горски местности, сред които да се скриете в горещините, и сравнително евтините цени по хотелите съвсем не са единствените предимства на това китно селце. Синеморец е добре познат с наличието на уникални плажове – Устието на река Велека, легендарният плаж Силистар, плаж Велека, та дори и главният му централен плаж са просто уникални. В допълнение, тук можете да яздите кон, да се научите на плажен волейбол, а и да посетите вече няколко заведения на известни родни личности, какъвто например е певецът Дичо.

2. Ахтопол
Много хора го смятат за прекалено тихо и скучно място. Ахтопол обаче привлича гостите си с малките си бутикови хотели, които макар и кът, могат да се намерят за изживяване на една наистина уникална романтична почивка. Ахтопол, освен това, ежегодно провежда различни културни мероприятия в пиковия сезон, а кухнята на местните ресторанти е зашеметяваща и достъпна – особено популярна тук е разядката тарама, както и попчетата във всевъзможни рецепти.

3. Свети Константин и Елена
Този курортен комплекс е най-малко посещаван от всички налични край Варна. Ако искате да избягате от шумотевицата и хаоса на Албена и Златни пясъци, но все пак да си останете на северното Черноморие и едновременно с това да се насладите на удобна и достъпна all inclusive програма, това е мястото за вас.

4. Обзор
Обзор е известен с това, че плажната му ивица е най-дългата по родното Черноморие. Градът разполага с музеи, уникална лятна градина, страхотна организация по време на активния летен сезон и най-важното: прекрасни хотели с чудесни условия за почивка с децата. В допълнение, Обзор разполага и със свой минерален извор, което си е уникално за един морски курорт. Тук, също, можете да съчетаете планината с плажуването.

5. Бяла
Това малко китно селце привлича хората с особен афинитет към красиви морски гледки. Бяла се намира някъде на средата – тоест между Варна и Бургас. Интересно е, че този регион е добре познат с винарните си изби, а също така и със скалистите местности, от които любителите на екстрема обичат да се гмуркат. В района на Бяла има няколко къмпинг зони, но не подценявайте хотелите на курорта. Макар и селището да е малко, то разполага с доста изискани и приятни като цена места за настаняване.
Абонирайте се за нашият бюлетин: