​С бебе на море - какъв хотел да търсим?

Спорен е въпросът коя е най-ранната детска възраст, на която можете да заведете своето мъниче на почивка, особено когато става въпрос за почивка на морето. Но истината е, че съвременните майки са по-смели и отракани и вече не изпитват никакви съмнения или притеснения да прекарат почивката на морето заедно с бебето. В действителност, модерните условия на повечето черноморски курорти и хотели са напълно достатъчни и безопасни за такава почивка. Друг е въпросът, че много майки и бащи се притесняват дали цялото това приключение ще бъде наистина почивка, или по-скоро въпрос на оцеляване (за тях, в психологически план).

Ако обаче планувате правилно своята ваканция на морето с бебе, повярвайте ни, ще ви бъде много приятно, а на детето смяната на климата категорично ще му се отрази добре (особено ако е в неприятен период като колики или никнене на зъби, когато раздразнението от всичко е на макс). И естествено, перфектната организация за такава почивка задължително започва с избора на правилния хотел. Какво да търсим, когато резервираме лятната си ваканция с бебе на ръце? Ето част от важните неща, за които да сте внимателни и дори взискателни към своите туроператори, туристическата агенция, която сте наели или просто по време на прегледа на морските хотели в страната…

Първо, уверете се, че в хотела приемат семейства с деца – малки деца. Колкото и странно да ви прозвучи, някои хотели по морето имат не толкова добрата практика да не допускат такива гости, извинявайки се с оправданието, че не са налични подходящите условия. Истината обаче е, че такива хотелиери просто искат да задържат туристите, които търсят спокойна почивка, тоест без детски плач. За голямо щастие, такива хотели у нас по морето са по-скоро изключения.

Попитайте за наличие на бебешка кошара. Огромна част от хотелите ще ви предложат такава, с което ще ви освободят голяма част от свободното място за допълнителен багаж.

Уверете се, че в хотела има налична детска анимация в случай, че детето е проходило и може да бъде дадено на грижите на чужд човек поне за кратко.

Задължително поискайте кана за преваряване на топла вода в стаята или апартамента си. Дори да кърмите, приготвянето на каши и дори осигуряване на питейна вода трябва да се гарантира предварително.

Уверете се, че в хотела или поне в непосредствена близост има медицински център. Добре е да става въпрос не просто за медицински лица, а за педиатри.

Проверете храната в хотела. Някои хотели могат да предложат и приготвяне на специално меню за вашето дете – пюрирани зеленчуци, пресни сокове и т.н. Както се досещате всичко това ще ви спести много време.

Хубаво е в непосредствена близост да има плаж. Това ще ви спести обикалянето на целия курорт с бебешката количка, а и с целия багаж, от който има нужда детето.С бебе на море е мисия възможна! Какво виждате – нужна е само предварителна подготовка!

Приятно изкарване!
Абонирайте се за нашият бюлетин: