​Семейна почивка на море? Да, това е mission possible!

Спокойната семейна почивка – включително и с много малки деца – не трябва да е табу. Напротив, с правилния план, ваканцията на морето може да бъде не просто релаксираща и приятна, но и наистина зареждаща и изключително забавна. За целта, както се досещате, добре е предварително да обмислите някои подробности внимателно. Само така – следващото ви пътуване до морето с половинката и децата ще бъде наистина спокойно и позитивно в най-чистия и приключенски смисъл. Ето как да постигнете всичко това.

1. Изборът на локацията и правилния хотел е топ приоритет.
Шумните курорти, в които обикновено почиват младите, търсещи купона и забавление, категорично не са за вас. В същото време, не е препоръчително да избирате прекалено тихи и дори обезлюдени места, защото ще си умрете от скука, а децата тотално ще пощръклеят. Изберете нещо средно – достатъчно популярен курорт на родното Черноморие, което обаче да се слави като семейно местенце. Ето и примери – Китен, Синеморец, Ахтопол, Приморско и почти всички затворени комплекси край Варна от типа на Албена и Свети Константин и Елена. Златни пясъци също не е за вас. Що се касае до хотела, добре е да изберете хотел с изхранване от типа all inclusive или поне с добър ресторант, както и с вътрешни забавления – анимация за децата, спа, фитнес, зала за игри. Всичко това ще ви спести излишните нерви и детския плач през дъждовните дни.

2. Направете си списък за багажа.
Да, вярно е, че не отивате на другия край на света, но търченето до магазина или аптеката през нощта или в ранните часове на деня, когато е идеалното време за плаж с малки деца, ще ви убие цялото настроение. Освен това, предварително изготвеният списък ще ви спести и нервите при самата подготовка за морската ви почивка.

3. Набележете си поне две интересни места или забележителности, които да посетите.
В един момент е прекалено възможно да ви омръзне целодневното висене на плажа – особено на децата. Добре е да имате резервен план за такива ситуации. А и в крайна сметка, една почивка със семейството става още по-пълноценна, когато включва културно-историческо обогатяване. Кой знае може би точно тазгодшното море ще събуди интереса на дъщеря ви към историята или на сина ви към природата!?

4. Не заминавайте с конкретни очаквания.
Често, резервираният хотел не се оказва това, което виждаме на снимките, а още по-често времето се скапва. В такива ситуации хората са склонни веднага да изпаднат в негативно настроение и рискуват сами да провалят своята почивка. Не забравяйте – това е вашата ваканция и най-важното, тоест семейството ви, е до вас. Какво по-хубаво и приятно от това?

А вие планирахте ли вашата морска почивка с децата за предстоящото лято? Споделете ни своите идеи!
Абонирайте се за нашият бюлетин: