​Специални съвети за спокойна и тиха почивка...през пиковия сезон на морето

За пиков период в сезона на морските почивки се смята периодът от края на месец юли до средата на август. Това е момент, в който хотелите са претъпкани с туристи от всякаква категория, манталитет, националност и възможности за силни децибели, които да ехтят в синхрон с всички барове наоколо и вашата мигрена. Момент е и на липсата на свободни места само за един таратор за охлаждане след плаж по време на обяд, момент е и на детски писъци навсякъде около вас, на пиянски свади, на проблеми с намирането на място за паркиране. При всички случаи, вие не сте късметлия не за друго, ами защото хем са ви дали най-доброто време от годината за лятна отпуска, хем искате да избягате от суматохата на пиковия сезон по морето. Не се притеснявайте, дори през август или края на юли имате реалната възможност да прекарате една наистина незабравима и прекрасна спокойна ваканция през пиковия сезон на морето. За тази цел, вижте няколко специални съвета от нас, които да следвате:

1. Намерете спокоен курорт и спокоен хотел
Сега това може да ви звучи прекалено невъзможно, но е възможно. Под спокоен курорт имаме на предвид някое малко селце с максимум пет хотела и няколко къщи за гости. Този курорт се намира на отдалечено място и няма много музикални събития, обявени за летния сезон. Хотелът може да е спокоен и приятен и в голям курорт, стига да се намира по-далеч от първа линия и от центъра, най-добре да е от затворен тип, за да си останете в покоите му, без да ви притеснява местната глъчка.

2. Прилежно избирайте времето за плаж
Най-добре е много рано сутрин и много късно следобед. Това, между другото, е и идеалният момент да избягате от силните жеги и от внезапните валежи, които са си част от бонусите на пиковия сезон по морето.

3. Прекарвайте повече време сред природата
Има десетки уникални природни феномени по родното Черноморие и хората не знаят за тях точно защото са на другата крайност от вашата. Те търсят забавление и шум, а вие спокойствие, усамотение и романтика. Намерете тези кътчета и им се полюбувайте, когато всички се тъпчат в луксозните бийч барове или местните заведения за хранене след плаж.

4. Игнорирайте
Ще се случат и моменти, в които просто за вас няма шанс да избягате от местната глъчка. Има решение и за тези моменти. Просто сложете слушалките, пуснете си силно любимата музика и му ударете една дрямка на плажа. Ако тази суматоха ви е настигнала в хотела, слезте в спа центъра, където почти със закон е забранено да се говори на висок глас, пуска се приятна успокояваща музика за медитация, а и се предлагат масажи, за да излекувате от нервното си състояние поради какафонията наоколо.

Готови ли сте за море? Сложете си усмивката на лицето, приятното настроение в джоба и си повтаряйте „У-саааа….И тези туристи ще отминат и ще си почина спокойно и сред тишина!“
Абонирайте се за нашият бюлетин: