​Топ грешки, които допускаме в организирането на лятната почивка

Перфектната ваканция може и да звучи като тема табу, но с правилната организация можете поне да се доближите до представата ви за идеалната почивка на море…Естествено, за целта е добре да планувате всичко или поне по-важните детайли от рано. В допълнение, няма да е зле и да се постараете да избегнете следните топ грешки, които допускаме в организирането на лятната си почивка на морския бряг:

1. Липсата на организация или прекалено строга организация
С две думи, добре е да търсите баланса. Ако не планувате нищо предварително, по всяка вероятност ще изгубите голяма част от отпуската си в търсене на свободни легла по морето, проучване на местните забележителности и т.н. От друга страна, ако разчертаете стриктен план за всеки отделен ден от своята ваканция, рискувате да унищожите чара на спонтанните решения и приключения от цялото пътуване.

2. Вземане на прекалено много багаж
Вземете средно много багаж, защото с прекаляването отново, можете да изгубите голяма част от времето за почивка – например, в предвижването от място на място, в чуденето кой тоалет да облечете всеки ден след сутрешен, а после и след следобеден плаж.

3. Прибързано направена резервация
Преди да кажете „Да, това е идеалният хотел за мен!“ , сравнете цените му с тези на останалите хотели в курорта, проверете дали наистина има всичко необходимо за вашата почивка (особено ако сте със семейството или изобщо с повече хора) и най-вече потърсете мнение и от останалите, които ще пътуват до морето с вас.

4. Не набелязвате дори една забележителност или активност, с която да разнообразите дните си
Дори да имате спешно нужда от релакс и да сте решили да прекарвате по-голяма част от времето на плажа или в спа центъра на своя морски хотел, в един момент еднообразието също може да започне да ви изморява. Добре е да се осведомите за местните атракции и когато усетите скука, веднага да се „излекувате“ от нея я с някое забавно приключение, я с посещение на интересна местност.

5. Липса на план Б
Разбира се, той ви е нужен за изненадващите неприятни шеги на времето. Хубаво е да си вземете четиво за дъждовните дни или просто да обмислите някой друг курорт, в който евентуално бихте се прехвърлили за няколко часа, докато лошото време напусне вашия.

6. Вземане на ценни вещи
Те могат само да ви създадат неприятности по време на вашата почивка. Точно сега едва ли ви трябват диамантните обеци или куфарчето сейф с важни документи за офиса. Оставете работата и суетата у дома и се постарайте да се отпуснете в различна обстановка поне за няколко дена. Нито работата, нито китните ви бижута ще избягат. А и за тях си има време – друго, различно от плануваното ви за морска почивка!
Абонирайте се за нашият бюлетин: