​Топ места по морето у нас, където да посрещнете Джулай Морнинг

Джулай Морнинг или Джулая, както през последните години обичаме да наричаме този малко по-особен, но все пак изключително харизматичен празник, е обичай, който от години наред спазваме по родните географски ширини. И въпреки че идеята на този ден – вечерта срещу 1 юли – е просто да се насладим на първите летни слънчеви лъчи и да се пречистим от целия стрес, насъбран през студените дни, обикновено, нашенци предпочитат да изкарат този вълшебен момент именно на морето. Днес, ще ви запознаем с най-добрите места по родното Черноморие, където да посрещнете Джулай Морнинг. И да, традицията е да се спи, по-скоро да не се спи, а времето до изгрева на 1 юли да се прекара на плажа, ние ще ви дадем и няколко съвета къде да се настаните по-късно, ако решите да съчетаете Джулая с една кратка, но приятна почивка на морето.

1. Камен бряг
По-конкретно, нашенци избират пещерите край Камен бряг, което се пада в района на местността Огънчето. Местенцето е уникално, ако искате да прекарате един хипарски Джулай. В случай, че искате да продължите почивката си в района, съветваме ви да изберете или местния комплекс Русалка с първокласно обслужване и база, или да се преместите в близките Каварна или Тюленово, където има огромно разнообразие както от бюджетни къщи за гости, така и уникални хотели с всичко необходимо за спокойната семейна почивка.

2. Варвара
Малкото селце стана популярно именно, след като тук ежегодно започна да се чества по един непретенциозен и в така да се каже приятелска обстановка сред непознати Джулай Морнинг. Варвара предлага огромна широка поляна, където да посрещнете изгрева, а напоследък все повече инвеститори си набелязват курорта за строеж на малки, но кокетни и спретнати хотели. Прекрасният уютен плаж на Варвара ще ви впечатли с чистия си бряг, златистия пясък, уникалната домашна храна по бийч баровете и музика на алтернативни изпълнители.

3. Камчия
Огромният местен залив ще ви остави без думи, а след като посрещнете изгрева на 1 юли ще си обещаете отново и отново да се завръщате на това приказно романтично място, сякаш откраднато от рая. Романтика, Рай – това са само малко от имената на бунгалата в района на плажа на Камчия, но не се притеснявайте, ако държите на лукса и удобството, тук ще намерите и страхотни хотели на достъпни цени.

4. Слънчев бряг
Ако пък държите на бурно посрещане на Джулай Морнинг, просто няма как да ви пратим някъде другаде, освен в Слънчев бряг. Каквото и да се изпише за този курорт, ще е малко, защото той се превърна в емблема на нестихващ купон. Местата за настаняване са повече от предостатъчно тук и предназначени за всякакъв тип бюджет!

А вие къде ще посрещнете Джулая тази година?!
Абонирайте се за нашият бюлетин: