​Топ причини да си останете на родното Черноморие, вместо да ходите в Гърция тази година

Да започнем с едно важно уточнение- нямаме нищо против нито Гърция, нито хората, които избират ваканцията им да е там.
Но трябва да си признаем, а и вие самите пред себе си, че напоследък модата да се отскача до Гърция, умишлено избягвайки родното Черноморие, е леко неоснователна. Често тя се дължи на българската психология за недоволство от всичко що е наше и родно. Голямата истина е, че да се ходи на море у нас все още е не просто приятно, но и много изгодно.
В тази връзка, решихме да ви дадем нашите топ причини да си останете на родното Черноморие, вместо да ходите до Гърция тази година….

Както и да гледаме на нещата, няма как да отречем, че у нас почивката ще ви излезе по- изгодно. По- конкретно, родните специалисти и експерти в областта на туризма си позволяват дори да дадат ориентировъчни цифри. Според тях, почивката ви на море у нас ще ви излезе с поне 75% по- евтино от тази в Гърция. И тази статистика включва както самостоятелно организираната от туристите ваканция, така и тази с посредник- туристическа агенция, а дори и с ползване на ваучери за колективно пазаруване.
 
Пътят ви е много по- малко, ако изберете родното Черноморие. За хората от Южна България дори пътят до Балчик и Варна ще е и по- приятен и по- спокоен. Не само че в км. пътят до родното Черноморие е по- малко, но и ще избегнете висенето по границата. Между другото, сами се сещате какво се случва в пиковия сезон за море на гръцката граница…Ами там чисто и просто си е жив кошмар!
 
Без толкова много сол…Не че Черно море е лишено от такава, но само хората, които са почивали край Егейско море знаят какво е да излезеш от водата и цялото ти тяло да е покрито със сол. За някои хора това може да е нещо като спа лечебна процедура. Но ако попитате дерматолог, толкова много сол по тялото може и да е причина за бъдещи екземи- особено ако сте с чувствителна или много суха кожа. Тези данни трябва да засилят вниманието на семействата с малки деца, търсещи перфектно място за почивка на море. 

В Гърция е много, много по- топло. А нали в крайна сметка това е една от причините на ваканциите на морето (та дори и в планината)- да избягаме от жегата! Ами ако бягате в Гърция, няма да сполучите кой знае колко. Край Черно море е далеч по- хладно и приятно, особено ако предпочетете северната му част.
 
У нас ще плавате в свои води- не само буквално, но и преносно. Навсякъде, без значение от държавата, когато всякакви тарикати и спекуланти, тоест мошеници от какъвто и да е сорт, видят чужденци, бързат да го измамят. У нас да бъдете измамени е далеч по- трудно, а и дори случайно да ви се случи, по- лесно ще можете да се защитите, респективно да си търсите правата.

И последно, но не и по важност- почивайки у нас, вие стимулирате родната икономика. Да, това може да ви звучи леко смешно, но истината е, че си е основателен повод. И между другото. И за финал една добавка: ако почивате у нас, вместо в Гърция, шансът ви да срещнете познати и приятели е много по- голям, а това е страхотно!
Абонирайте се за нашият бюлетин: