​Топ забележителности на Черно море, които да включите в списъка с активности през идната ви ваканция

Най-накрая успяхте да резервирате мечтания още от зимата хотел на Черно море, посъбрали сте малко багаж, убедили сте детето, че ще го качите на джет с баща му, ако спре да яде от пясъка на плажа, купили сте си чисто нов бански, за да покажете, че и вие можете бързо да влезнете във форма след второто си раждане, какво остава…?А, да… Остана да направите стриктен план график за цялата ваканция, защото семейната почивка го изисква. Иначе ще трябва да слушате мрънкането на половинката, рева на детето по цял ден, а и вие силно мечтаете да разнообразите отпуската и да я прекарате не само в събиране на лопатки и кофички, докато се опитвате да си откраднете няколко часа приятно изпичане на горещото слънце. Какво ще кажете за малко интересни забележителности, които да включите в програмата за семейната почивка на море? Не се тревожете, дори няма да ви караме да отваряте картата на района около Бургас или Варна, камо ли пък да звъните на приятелка която тъкмо се е върнала от почивката си и се хвали къде е била…Директно ви изписваме топ забележителностите на Черно море, които да посетите през предстоящата ви ваканция:

1. Блатото Алепо
Макар и блато да не ви звучи много красиво и приятно, не се заблуждавайте по името на тази атракция. Всъщност, то е изключително красиво, идеално за снимки, а и за местност, сред която да пуснеш детето да потича на воля и да се наслади на природата. Алепо се намира в района на град Созопол, където между другото, има доста интересни хотели, в които да резервирате ваканцията си, така че има голяма вероятност да попаднете точно там.

2. Беглик Таш
Не особено разпространена, но невероятно харизматична и мистична, тази културно-историческа забележителност ще ви разсее от шумните барове и претъпканите плажове. Езическите останки ще ви обогатят духовно, а освен това местността се намира в района на Приморско – друг топ курорт, избиран заради изгодните си хотели и комплекси с отлични условия за ваканция.

3. Поморийско езеро
Ако пък се е случило така, че тази година да сте запазили апартамент или стая в Поморие, задължително отделете един следобед за посещение на този атракцион. Езерото представлява естествена, изключително солена лагуна, която впечатлява с уникална визия и прекрасно място за разпускане.

4. Нос Калиакра
За почиващите по северното Черноморие, горещо препоръчваме да посетят нос Калиакра. Едва ли има достатъчно силни думи, с които да опишем тази природна забележителност. Тук можете да си изкарате цял един ден и изобщо да не го мислите какво да предложите на своето семейство за разпускане. Освен това, ако мястото много ви хареса, в района има китни къщи за гости и няколко морски хотела, в които да пренощувате.

5. Плаж Липите
Ако почивате в района на село Синеморец или Резово, Варвара и Ахтопол, а и вече сте си взели стаи в интересните в района бутикови хотели или цели хотели с възможност и за all inclusive изхранване, но ви е омръзнало да посещавате все по-претъпкания с хора плаж Силистар, опознайте уникалното чувство да плажувате на девствено място. За целта, най-добрият избор за вас е приказния и безлюден плаж Липите, който макар и малък, крие огромен потенциал от тайни и интересни кътчета, които да ви разкрие.
Абонирайте се за нашият бюлетин: