​Всичко, което трябва да знае бременната жена преди лятната почивка на море

Въпреки всеобщото разпространено мнение, че бременните жени е добре да си седят вкъщи и да си почиват на легло, тоест да пропускат „екстремни“ преживявания като ваканции и пътешествия, истината е, че подобни развлечения съвсем няма да им навредят. Да не говорим, че няма да са им излишни особено в толкова напрегнат и емоционален момент. Нещо повече– смяната на обстановката, почивката сред природа са идеални за деликатното състояние на бременната жена, ако тя обаче се пази достатъчно добре и спазва някои простички правила за перфектната си ваканция.

В тази връзка, тук и сега е мястото да отбележим, че почивката на море по никакъв начин не представлява риск за бременната – разбира се, ако кара една спокойна и нормална, без конкретни усложнения бременност. Мислейки за всичко това, днес, решихме да ви представим малко информация по въпроса и по-конкретно всичко онова, което бременните жени трябва да знаят и направят преди лятната си почивка на море.

- Изборът на морски хотел
Дори да сте авантюристично настроена натура и да предпочитате къмпингуването в диви местности по родното Черноморие, добре е в състоянието, в което се намирате в този момент, да предпочетете комплекс или морски хотел с повече удобства. Важно е в мястото ви за настаняване да има медицински център (или поне в непосредствена близост) – за всеки случай! Хигиената на високо ниво, отличното качество на приготвяната храна, а и дори удобството на леглото, в което ще спите са все важни неща за една чудесна почивка.

- Къпането – да или не?
Няма проблем да се къпете в морето. Морската вода действа изключително благоприятно върху човешкия организъм, в това число и върху този на бременната. Разбира се, трябва да се пазите, като избягвате големите дълбочини, въпреки че сам по себе си плуването се смята за най-добрият спорт по време на бременност (смята се, че с него ще заякнете в мускулите, което пък помага за по-лесното раждане).  Експертите съветват да избягвате прекалено студената вода, а ако ходите в пиковия сезон да не се печете или изобщо да излизате навън в големите жеги. Последно, но не по важност, в името на вашата безопасност е по-добре да избягвате басейните. Дори да попаднете в перфектния хотел, където водата на басейните се сменя редовно, няма как да имате 100% гаранция, че ще избегнете инфекции. В момента, те са основен риск за вас, а и няма как да следите постоянно кой влиза в басейна.

- Хранене и хидратация
По принцип, приемът на течности, най-вече на вода е изключително важен за вас в този период. Когато сте на море, необходимостта от хидратация се засилва. Старайте се на плажа да приемате повече вода вместо сокове. Също така, избягвайте големите вериги за бързо хранене и заложете на качествената и свежо приготвена храна. Между другото, ако мислите това лято да прекарате на морето, направили се идеален избор, защото тук можете да се насладите на страхотни специалитети с риба, а тя е повече от полезна и важна за развитието на плода, растящ във вас.

Скъпи бременни дами, не се лишавайте от почивка на морето в любимия ви морски хотел и тази година! С правилния подход и безопасни мерки ще си изкарате чудесно, а и ще се заредите с много сили, които ще са ви нужни, когато на бял свят се появи скъпото ви малко съкровище!
Абонирайте се за нашият бюлетин: